събота, 24 март 2012 г.

Доставчиците на интернет ще филтрират сайтове за хазарт

Интернет доставчиците ще трябва да филтрират трафика и достъпа до сайтове, които предлагат хазартни услуги, ако дейността им не е лицензирана от Държавната комисия по хазарта. Това се очаква да запишат депутатите, които ще обсъждат окончателно промените в Закона за хазарта. 

Самото филтриране на трафика към интернет платформите за залагания ще става с постановление на Софийски районен съд

Сайтовете, до които български потребители не трябва да се допускат, ще бъдат включени в черен списък, който ще се поддържа от Държавната комисия по хазарта и ще се качва на нейния сайт, разказа пред Дарик Диян Червенкондев - депутат от ГЕРБ, член на бюджетната комисия: „В момента, в който се обяви този списък, ще има тридневен срок, в който евентуално засегнатите страни, т.е. тези оператори, които осъществяват хазартната дейност, или да поискат от Държавната комисия по хазарт лиценз, или да преустановят своята дейност. В случай, че те не преустановят своята дейност, Държавната комисия по хазарта чрез своя председател ще поиска от Софийския районен съд да постанови прекратяване на достъпа до тези страници, които осъществяват незаконен хазарт”.

Ако доставчиците не забранят достъпа на потребителите до нелицензирани интернет казина и букмейкъри в срок от 72 часа след добавянето им в черния списък, провайдърите ще плащат глоба от 10 000 до 20 000 лв.

В случаите, в които Държавната комисия по хазарта откаже лиценз на сайт за хазартни залагания, той трябва да спре предлагането им в България. Срокът за това започва да тече в момента, в който името на компанията бъде публикувано на сайта на комисията. 



източник : dariknews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар