неделя, 25 март 2012 г.

Тайните послания на водата





Колкото повече разбирате водата,толкова по трудно ще ви бъде да отричате съществуването на Бога!
Масару Емото


 Като ембрион (в майчината утроба) ние започваме живота си с 99% вода. При раждането си ние сме 90% вода, а когато стигнем средна възраст, слизаме надолу до 70%. Ако умрем в дълбока старост, вероятно ще бъдем около 50% вода. С други думи, през живота си ние съществуваме главно като вода. От физическа гледна точка ние хората сме вода и тази връзка с нея се отнася за всички.
          Какво всъщност е водата? Може би първият ви отговор ще бъде, че тя е жизнена сила. Ако изгубим 50% от водата на своето тяло ние не можем вечеда подържаме живота си. Водата носена от кръвта и телесните течности, е средство, чрез което храната циркулира в тялото ни. Водното течение ни дава възможност да живеем активен живот. Водата служи като преносител на енергия в нашето тяло. Преносът на енергия прилича на товарна кола, която се движи през цялото ни тяло. Ако тялото е здрастено и замърсено, то товарът в тялото ще се замърси, ето зашо от съществено значение е водата винаги да остане чиста.
          И така водата има способността да закодира и запомня информация. Чрез вибрациите на нашите думи, мисли, чувства и действия ние структурираме постояно водата в нас и около нас. Най-красивият воден кристал се получава от комбинацията на думите Любов и Благодарност.
          Да се разбира водата, значи да се разбират Космосът, чудесата на природата и самият живот. Всеки ден дробът ни филтрира двеста литра вода и праща и праща тази пречистена вода към другите органи в тялото ни. Не е труднода си предствим, че Земята изпълнява жизнено важната роля да пречиства водата, циркулираща в Слънчевата система и след това връщаща се във Вселената.
          Кой е отговорен за пречистването на водата, която вече е дошла на земята? Тя е наша, на човечеството. Защото самите ние сме вода. Родени сме тук и всички ние имаме отговорността да пречистваме водата на Земята.
          България притежава уникална природа и е страна, която е известна с плодордната си земя и богати видове култура и фауна.
          Но как изглежда всичко това на фона на едно очертаващо се глобално затопляне? Какво място като фактор във всичко това заема водата?
          България не е достатъчно подготвена за вече наблюдаваните и  за задаващите се промени в климата на Балканите. Тя е една от малкото страни в Централна и Източна Европа, в която горските територии намаляват с обезпокоителни темпова. Унищожаването на Българската гора е сред най-значимите екологични проблеми. Горската раастителност оказва положително влияние върху формирането и режима на речни отток. В резултат т интензивната сеч видовият състав на горите търпи промени. Поради климатичните промени, на мястото на вече изсечени букови и дъбови гори, се появява растителност от бял и черен бор, която не спомага акумулирането на води. Силната обезлесеност и засушаването през лятото води до изчерпване на подземните води и маловодие.
          Добивът на злато, шистов газ и много други  съсипват подпочвените води като ги замърсяват със стотици видове химикали и те не само стават неизползваеми за нас хората, ами и за цялаат екосистема.
          Противно на масовата представа, че няма от какво да се страхуваме, България в действителност е силно уязвима и вече усеща последиците – повишена застрашеност от крайности във времето, по-високи температури, променяща се структура на водните източници и запаси, суши, наводнения, горещи вълни и горски пожари.
          В България консумацията в бита е свързана с чудовишни разхищения. Загубите във водоснабдителния сектор през 2009 година са оценени на 59.2% от общото постъпило количество вода – или 1.07 млрд. куб. м. При положение, че средният разход на вода в България се оценява на 99 литра на човек в денонощие, само реализираните загуби са достатъчни за годишните нужди на 29 млн. българи!

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар