вторник, 14 май 2013 г.

Среща във Велико Търново на хоризонтални структури


На 11 май, във Велико Търново, беше проведена среща между групи, колективи и инициативи, самоорганизирани на принципите на пряката демокрация.


Участие взеха над 40 души от София, Велико Търново, Варна, Сливен, Перник и Свищов. Бяха обсъдени общи бъдещи действия. Решено беше създаването на координационна мрежа, която запазва независимостта на всяка една от групите, колективите и инициативите. Наименованието й е „Бъди промяната”.

Тя се базира на принципите за пряка демокрация, самоуправлението, многообразието, икономическа справедливост и социална солидарност. Координационната мрежа е хоризонтална и независима, посветена на радикална и цялостна положителна промяна на обществото. Нейните основни средства са взаимопомощта и солидарността, като фактори на човешката еволюция.

Национална мрежа „Бъди промяната” има за цел да даде ясна алтернатива на прогнилата система, в която живеем, търсейки реализация на нови методи в икономиката и общественото устройство.

„Бъди промяната” няма да лекува симптомите на болната ни система, а ще насочи усилията си към тяхната причина, за да постигнем едно мечтано и прогресивно общество от СВОБОДНИ ЛИЧНОСТИ!

След срещата, във Велико Търново, беше направена спонтанна демонстрация с призиви за пряка демокрация, алтернатива на системата и пробуждане на хората.




Участие в срещата взеха:

"Обединени за глобална промяна"– Велико Търново
"Окупирай с любов" – Варна
"Бъди промяната" – София
"Български социален форум" – София
"Окупирай Сливен" – Сливен
Колектив „Живот след капитализма”
Колективът на социален център „Аделанте”
и отделни активисти


Няма коментари:

Публикуване на коментар