събота, 21 юли 2012 г.

„Не е важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле”


Използвам този афоризъм, който описва най-добре манталитета на нас, българите. За пореден път се убедих, че по-див, прост и варварски народ от нашия няма. Истината си е истина, колкото и да боли.

  На 18 и 19 юли се проведе третият фестивал „Наистина Свободен Пазар”, който така и не завърши. Ще се попитате защо. Проблем с Общината? НЕ! Проблем с полицията? НЕ! Е тогава защо? Защото беше направено нещо ново, хубаво и различно, което се хареса на мнозина. Разбира се, на някой простак не му допадна идеята и реши, че се прави битак, развива се търговия. Малко да беше прочел, но явно толкова му е било и образованието, щеше да разбере идеята на този фестивал. Дълго има да гоним гърците и испанците по хуманизъм и взаимопомощ. Вие си ги оплювайте, че са мързеливци, търтеи и т.н. А ние какви сме? Роби! При нас няма доблест, няма чест. Нормално е! Андрешковщината никога не ни е напускала. Българинът никога не е гледал за общото благо на народа, а само да намаже, да измами и да е на „кяр”.

Точно в самия край на Свободния пазар, бяхме помолени от охраната на парка да се махнем, защото имало недоволни граждани, недоволни от това, че помагаме. Същите тия граждани, които плачат, че нямат пари за храна, че пенсиите им са ниски и плюят управляващите на по чаша ракия в местната кръчма. Ами мога да ви кажа само едно-ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО. Както се казва „Прост народ-слаба държава”, ама това не е народ, а мърша, която вони от разстояние.
Важното е, че все пак има и хора, които искат да помагат. Това има значение. Това, че помогнахме на хора в нужда. Това, че им дарихме усмивки.

А за онези другите....думите са излишни.



Репортаж на телевизия Евроком:

Да те изгонят от парка-репортаж на Евроком Царевец 

Няма коментари:

Публикуване на коментар