петък, 18 май 2012 г.

Дискусия относно Проектозакона за детето (Репортаж+СНИМКИ)

  На 16.05.2012 в актовата зала на ОУ "Димитър Благоев" се състоя дискусия относно проектозакона за детето, организирана от групата "Обединени за глобална промяна"-Велико Търново. Присъстващите изслушаха уводни изказвания на Ирина Велкова - организатор и от Явор Ганчев - представител на "Национална мрежа на родителите". На дискусията присъстваха родители с деца, представители на партийни организации, журналисти и социални работници. Впечатление направи, че присъстваха много млади хора, които нямат деца, но се интересуват от проблематиката. 



 Общото мнение беше, че в проектозаконa се засягат материи, които са предмет на други закони, като например Наказателния кодекс. Акцентирано беше, че законът дава големи правомощия на държавата (например медицински прегледи и манипулации без знанието и съгласието на родителя/настойника) и налага задължително предучилищно обучение от 4 годишна възраст. Поради изчерпване на времето, за което беше платена залата, част от дискутиращите се преместиха в парк "Марно поле".



  ПРИЗОВАВАМЕ ВИ ДА УЧАСТВАТЕ В ПРОТЕСТА СРЕЩУ ПРОЕКТОЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО НА 20.05.2012 НЕДЕЛЯ, ОТ 12:00 ПРЕД "ЕВРОПЕЙСКИЯТ ЦЕНТЪР" (бившият Пионерски дом).

Няма коментари:

Публикуване на коментар