неделя, 28 юли 2013 г.

Шесто издание на инициатива "Безплатен пазар"


На 26 и 27 юли, в парк "Дружба",беше проведено шестото издание на инициативата "Безплатен пазар". Този път, присъстващите бяха много по-малко от предишните пъти, но е нормално, на фона на летния сезон и горещото време.







понеделник, 22 юли 2013 г.

Акция на хранителен кооператив "Обединени" (22.07.13)


Поредна акция на търновския хранителен кооператив "Обединени". Чиста продукция, директно от производителите.
В условията на икономическа криза, подпомагането на местната продукция е един от най-ефикасните методи за борба с кризата. Чрез подобни кооперативи, потребители и производители могат да постигнат баланс, при който и двете страни да са удовлетворени. Така до нас достигат чисти продукти, заобикаляйки прекупвачите, които ги взимат на ниски цени и създават спекула на пазара, ощетявайки производителите.

четвъртък, 18 юли 2013 г.

Доставка на домати, краставици, кромид лук, мед и пчелен прашец


Доматите са от различни сортове тип червено домати, с обичайни размери - цена 0,80 лв/кг ; краставици сорт "Гергана" - цена 0,60 лв/кг ; краставици едър корнишон - цена 0,50 лв/кг ; кромид лук - цена 1,20 лв/кг ; пчелен мед, смес от липа и билки - 6 лв за буркан от 1,200 кг ; прашец - цена 4,5 лв/100 гр.

Заявки се приемат до неделя (21.07), 20 ч.

Предполага се, че количеството набрани краставици в понеделник ще са до 25 кг, а на доматите - до 35 кг . За последните заявили ще предопредя в понеделник следобяд дали има достатъчно за всички.

Доставка:

Къде: пред Европейския център, гр. Велико Търново

Кога: 22 юли

Час: от 18:00 до 18:30 часа

Линк към за поръчка: https://www.facebook.com/events/161688644017270/?hc_location=stream

 



събота, 6 юли 2013 г.

9 предложения за Промяна в Изборния кодекс

В обществото на дневен ред е промяната на Изборния кодекс. От група "Обединени за глобална промяна" съставихме списък с 9 предложения, които ще са необходими за промяната му:

1. Пропорционална система с преференциален вот с нисък праг за валидност на преференцията (1%)
2. Забрана за заплащане на застъпниците
3. Активна регистрация на гласоподавателите (всеки желаещ се регистрира преди изборите, че ще участва в тях)
4. Вместо подписките, с които партиите се регистрират за изборите - избирателите да се подписват за дадена партия или независим кандидат при регистрацията си за изборите по т.3. Да се намали броят изисквани подписи, както и депозитът от 10000 лв (по чл. 79)
5. Машинно гласуване
6. Забрана един кандидат да участва в повече от един изборен район
7. Равнопоставеност в предизборната агитация (финансирането). Да се забрани уличната реклама. Предизборната агитация да се провежда само в националните медии и само в помещения, които са публична собственост, при безплатен и равен достъп на всички участници. Забрана за използването на държавната субсидия на партиите за предизборна реклама 

8. Ограничение за уседналост и при парламентарните и президентските избори, подобно на това при общинските и европейските – само живеещи на територията на страната да гласуват. Не може граждани, които живеят под чужда юрисдикция, да избират властта, която управлява нас.
9. Отмяна на чл.12 ал.2 от Конституцията („Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.»)